Overheerlijke Boer'n Trots Special: Maple Syrup Whiskey kaas uut Twente!

Overheerlijke Boer'n Trots Special: Maple Syrup Whiskey kaas uut Twente!

Overheerlijke Boer’n Trots special: Maple Syrup Whiskey kaas van Landgoed Kaamps uit Twente!

Een unieke specialiteit van landgoed Kaamps! Tijdens de bereiding is de wrongel van de kaas gewassen met Maple Syrup Whiskey; een whiskey met Esdoornsiroop erin. De wassing met deze whiskey geeft de kaas een ietwat houtachtig karakter met een zoete ondertoon. Met dit bijzondere borrelkaasje maakt u uw kaasplank compleet.

Landgoed Kaamps uit Twente wordt gerund door de familie Nijland en zij hechten veel waarde aan dierenwelzijn. Daarom zijn de koeien op Landgoed Kaamps zogenaamde vrije uitloop koeien. ’s Morgens vroeg als de staldeuren worden geopend, gaan de koeien bij goed weer altijd naar buiten. Gedurende de dag bepalen de koeien zelf of zij buiten blijven om te grazen in de wei of naar binnen gaan in de stal.

In de stal zijn de koeien van alle gemakken voorzien. Zo hangen er ventilatoren voor de warme zomermaanden, zijn er massage borstels voor een lekkere massage en liggen er koe matrassen op de grond voor bescherming van de poten. Er is voldoende ruimte om vrij door de stal te lopen en gedurende de hele dag rijdt er een mestrobot rond die de stal goed schoon houdt.

Kortom er wordt enorm goed voor de koeien gezorgd en dit proef je echt terug in de kaas!

‘Als wij goed zorgen voor de koeien dan zorgen de koeien goed voor ons’ (Herbert Nijland).

Wij voeren ook nog andere kazen van Landgoed Kaamps: Honing Truffel knoflook koe kaas, Groene Pesto kaas, Pompoenpitten/wortel kaas, Bospaddenstoelenkaas, allemaal kazen om van te smullen of op je broodje of bij de borrel! Wij kunnen de kazen voor u vacumeren.

Een reactie

Comments are closed.