Wijn & bier

Wijn & bier Zwolle

In onze winkel hebben wij diverse heerlijke wijnen om van te genieten tijdens uw maaltijd, bij de borrel of bij uw tapashapjes. Wij hebben in ons assortiment o.a. Witte wijn; Chardonaye, grote fles. En rode wijn: Merlot, grote fles. Verder ook Sherry, Martini en ook kleine flesjes witte en rode wijn. Ook hebben wij een selectie van de Pos Collection, heerlijke wijnen uit Chili van de Nederlandse familie Pos.

Een zeer bijzonder product is ook onze ambrosia honing & kruidenwijn.

Huiswijn Zwolle:

Wij hebben eindelijk weer eens een overheerlijke HUISWIJN in ons assortiment opgenomen. Lang hebben we gezocht naar een lekkere slobber huiswijn, niet te duur en heerlijk om van te genieten! Echt een wijn om trots op te zijn en die alleen bij ons te koop is. Met gepaste trots presenteren wij u onze nieuwe Merlot rode wijn en een Chardonnaye en een overheerlijke Rosé!

Dus wenst u een orgineel lekker wijntje en niet te duur? Kom naar onze winkel op de hoek Thorbeckegracht/Dijkstraat te Zwolle. Lekkere wijn Zwolle? Specialiteitenhuys Hulsebosch!

Bohemean bier, gebrouwen door een Zwollenaar!

Bohemean bier is gebrouwen door een Zwollenaar, nu nog gebrouwen in Ootmarsum, maar binnenkort gebrouwen in Zwolle.

Zwölsch bier: Een mooi bovengistend bier: lichtblond, vol, fris en fruitig. Gebrouwen in de lijn van een meer dan 100 jaar oude traditie in Keulen: Het Kölsch.
Edelweis bier: Een blonde lichtzuur, fris en rond gebrouwen bier. In de Beierse traditie van het Reinheitsgebot uit de beste Boheemse tarwe- en gerstemout. ongefilterd, ongepasteuriseerd. Puur en eerlijk bier!
Winter Weizen: Een donker Weizenbier in de beste Beierse traditie gebrouwen met veel tarwemout. Friszuur Bohemean witbier, donker van kleur. Deze zijn alleen in de winter verkrijgbaar.

Er zijn ook 2 mooie glazen verkrijgbaar, een Bohemean bokaal voor het Bohemean Edelweis en Winter weizen bier. En een Zwolsch bierglas.

Tevens zijn er in onze winkel geschenkverpakkingen verkrijgbaar van Bohemean bier met een glas, uiteraard onder voorbehoud van verkopen. Maar u kunt het ook altijd bestellen.

Zwols bier: Axes Castellum Kloosterbier gebrouwen in het Zwolse klooster!

Dit verhaal moet wel beginnen bij de orde der Dominicanen in Zwolle. Want dankzij deze orde is een groep enthousiaste mannen dit bier gaan brouwen. Het allereerste, en enig echte Zwolse kloosterbier: Axes Castellum.

De oorsprong ligt bij de Assendörper Geurneuzen; daaruit is de Stichting Brouwgilde der Geurneuzen voortgekomen. Begin 2017 zijn ze gestart met de inrichting van de brouwerij, het proeflokaal en de lounge in de kelders van het klooster. Serieuze Brouwmeesters vormen het brouwtechnische fundament.

Maatschappelijke Betrokkenheid en Duurzaamheid staan bij hen hoog in het vaandel.

Het bier:

WEIZEN ‘ZONDAGSKIND’
Fris, licht, niet te hoog in alcohol, en lekker doordrinkbaar.

BOCK ‘CAPRA sanctus’
Bockbier lekker moutig, niet te zoet en met een verrassend bittertje.

TRIPEL ‘DOMINICUS’
Een goudkoperen Tripel. Als het puntje van je neus de schuimkraag raakt, en je de eerste teug neemt, beleef je Dominicus’ fijne aroma’s…

SAISON ‘de MARTÍN’
Voor deze Saison zijn 4 soorten hop gebruikt! Daardoor heeft Saison de Martín een licht-bittertje in de smaak. Zalig dorstlessend in elk Saison…

DE BLONDE ‘PRAEDICARE’
Een fantastisch blond bier. Zij predikt volop genot. Geniet van de subtiele en ronde smaak. Proef de soepele kruidigheid. Vol en heupig… Wij zijn dus euforisch over deze goudgele blonde!

QUADRUPEL ‘PARADISUS’ (beperkt verkrijgbaar)
Het zesde biertje biedt een exceptionele smaakbeleving. PARADISUS is verleidelijk lekker. Vol, krachtig, en is geboren op de plek waar de broeders zich bezinnen op goed en kwaad. Stap in de verlokking, en hap in de schuimkraag van dit diepdonkere bier… Gebrouwen met; Zwolse Balletjes!